рекламирање Мапа политика

Веб-страницата воспоставени упатства кои се фокусирани на уредуваат различни аспекти на рекламирање на веб-страница. Насоките исто така, вклучуваат веб-сајтови и мобилни апликации кои се насочени кон потрошувачите. На веб-сајтови и мобилни апликации кои се насочени кон потрошувачите се определени од нашата рекламирање мрежи, и се базира на интересите на корисниците како што е утврдено од страна на оние мрежи за рекламирање.

Насоките содржани во Маркетинг политика опфаќа неколку прашања како што се одобрување на реклами од страна на медиумите, како рекламите треба да бидат прикажани на веб-сајт, и како рекламите се наоѓаат на сајтот се отстранети. Само вработените од сајт имаат дискреционо право да преземат која било од оваа акција. Тоа е одговорност на медиумите да се толкуваат и спроведуваат политика. сајт, исто така, има право да го промени реклама политика во секое време тие сметаат дека се потребни.

Во продолжение се дадени насоки за рекламирање политика

Веб-страницата има дискреционо да се утврди видот на рекламирање кои ќе бидат прифатени и се прикажува на веб страницата. Тоа е важно да се напомене дека рекламите направени на веб-сајтот не се текст за компаниите кои произведуваат, дистрибуираат или промовираат производи или услуги рекламира.

Сајтот не одобри на рекламирање што не е точна. За реклама би требало да бидат точни и направено на професионален начин да бидат прифатени.

Реклама категории кои не се дозволени

Сајт нема да прифати било каква нелегална или “”непристоен”” производи. На веб-сајтот го задржува правото да се утврди она што смета дека “”непристоен”” производи.


    
 • материјали кои промовираат дискриминација или исмејување на лице или група на поединци врз основа на лични причини нема да бидат прифатени.
 •   

 • Рекламирање на алкохол нема да бидат прифатени.
 •   

 • Секое лажни, погрешно, или навредувачки материјал нема да бидат прифатени.
 •   

 • Материјали кои ја насочуваат својата содржина за деца под возраст од 13 години нема да бидат прифатени.
 •   

 • порнографска содржина нема да бидат прифатени.
 •   нема да бидат прифатени

 • Медиа или пораки кои се категоризираат како “”М”” отценети видео игри или содржина.
 •   

 • производи или услуги кои не се разумни нема да бидат прифатени.
 •   

 • Пораки и медиуми кои содржат тврдења дека немаат докази нема да бидат прифатени.
 •   

 • Реклама единици кои одат надвор од дефинираниот простор нема да бидат прифатени.

Сајт, исто така, се разликува рекламирање, спонзорирана содржина, и уредувачката содржина. Како резултат на тоа, секој од типовите на содржина се третира како посебен ентитет со различни насоки.

Откако на читателот кликне на еден од реклами, тој или таа ќе бидат поврзани со релевантни спонзорирани содржини од областа која е под сопственост на веб страницата.

Мапа задржува правото да се утврди како ќе се прикаже резултатите од пребарувањето за информации за секоја клучен збор или тема. Содржината ќе бидат прикажани заедно со својот извор. Спонзорирана содржина ќе бидат означени како такви, а истото упатства се однесуваат на други информации, која добива се филтрира.

Сајт, исто така, ги следи правилата и насоките кои се дадени на реклами на Google и да ги поврзе со соодветните веб-сајтови.

Содржината на трети лица треба да се придржуваат до политиката на рекламирање, додека содржината на означувањето е регулирано со наведената политика сајтот. Реклама не е наменет да се поврзе директно на кој било контакт информации, како што се регистрација или е-мејл фаќање страница.

Мапа задржува правото да го одобри издавањето на какво било рекламирање. сајт може да одлучи да го прифати, одбие, откажете или отстранување на рекламирање во секое време. А брзо известување ќе бидат обезбедени во случај на откажување, отстранување, или одбивање.

На рекламата е должен да се усогласат со сите домашни и странски закони кои се однесуваат на сајтот. Прописите може да ги вклучува сите легенди, изјави и обелоденувањата кои се бараат за правни цели.

Реклама не би требало да содржат ознаки, пиксели, флеш контејнери или било кој друг вид на софтвер кој собира информации. Колачиња, светилници, или кои било други информации ќе биде филтрирана за да се заштити мрежата од какви било закани “”.”